Michał Krotky przedstawia przepis na noworoczny filet z karpia i stek z łososia w ramach projektu KUCHNIA ON-LINE Nowin.pl [FILM]
Michał Krotky, szef kuchni Restauracji Młyn z Raciborza przedstawia przepis na filet z karpia leżakowany w przyprawach korzennych smażony w delikatnej panierce Panko podany na kapuście z grzybami oraz na stek z łososia z patelni, pieczony z pesto bazyliowym z warzywami julienne w sosie teiyaki z mini ziemniaczkami w skórce. Karpia dostarczył Zakład Przetwórstwa Rybnego Neptun z Czyżowic, a łososia Sklep Rybny Krewetka z Raciborza. Dla tych z Państwa, którzy nie byli z nami podczas transmisji na żywo 15 grudnia wydarzenia Kuchnia on-line, przygotowaliśmy skróty z przygotowania dań przez naszych kulinarnych mistrzów i publikujemy je w okresie międzyświątecznym. Dziś zobaczcie drugi odcinek - zapraszamy do oglądania, a potem spróbowania swoich sił w kuchni.
Materiał wideo:
Wydawnictwo Nowiny z myślą o czasie świątecznym zrealizowało pierwszy społeczny medialny projekt pn. „Kupuję-Smakuję. Wybieram polskie produkty”. Zachęcaliśmy Państwa do wspierania polskich producentów i sprzedawców żywności. We wtorek 15 grudnia zapraszaliśmy na finał naszego projektu, czyli gotowanie na żywo potraw świątecznych i nie tylko z polskich produktów!
Tego jeszcze nie było
We współpracy z cenioną Restauracją Młyn z Raciborza i naszymi zaproszonymi mistrzami kuchni Michałem Krotky oraz Magdaleną Raszka, 15 grudnia ugotowaliśmy i upiekliśmy dla Was potrawy świąteczne przygotowane z polskich produktów. Mogli Państwo na żywo śledzić poczynania naszych mistrzów kuchni za pośrednictwem portalu Nowiny.pl, Youtube i Facebooka Nowiny.pl.
Kuchnię on-line transmitowaliśmy z sukcesem on-line we wtorek od godz. 8.00 do godz. 14.00 w naszych mediach społecznościowych i na portalu Nowiny.pl – powiedział Marek Kuder, szef organizacyjny projektu
Ale to nie były wszystkie niespodzianki tego dnia. W trakcie transmisji na żywo kuchni on-line zaprosiliśmy Was do naszego studia śniadaniowego Nowin, gdzie rozmawialiśmy z zaproszonymi gości o polskich produktach, ich ulubionych świątecznych potrawach i gotowaniu. Gospodarzem studia był redaktor naczelny Nowin Raciborskich Mariusz Weidner i dziennikarze naszego Wydawnictwa.
W trakcie eventu ogłosiliśmy również zwycięzców kulinarnego konkursu „Sam kupuję-smakuję”, który trwał od 3 listopada do 8 grudnia i przyznaliśmy fantastyczne nagrody zwycięzcom, którzy przysłali nam filmy z przygotowania potraw świątecznych używając do tego polskich produktów.
Było … pysznie. Dziękujemy że byliście z nami!
O oprawę video on-line i montaż zadbała Agencja GRIP https://www.facebook.com/agencjagrip oraz www.lorek.com.pl.
A tutaj obejrzycie całe nagranie z KUCHNI -ON-LINE, które transmitowaliśmy na żywo 15 grudnia od godz. 8.00-14.00.