Zgłoś komentarz do moderacji
Następujący komentarz zostanie przekazany do moderacji:
~piwowar, tylko że ja pisałem o reżimie temperaturowym FERMENTACJI i LEŻAKOWANIA, a nie o temp. warzenia, bo to ostatnie odbywa się w okilicy 100 st. C. Zacierane: 50-74 st. C i są to stosunkowo krótkie okresy. Co innego z fermentacją: górną lub dolną - tutaj mamy od tygodnia do trzech, kiedy trzeba utrzymac to w temp. 16-20st.(piwa typu ale) lub 8-11 st. C (lagery), a różnica kilku stopni to diametralna różnica w smaku. Dlaczego teraz nie warzysz? Wszak sezon piwowarski w pełni! (zima)Napisany przez ~słodownik, 14.01.2013 16:39
Wysyłając zgłoszenie, zgadzasz się z postanowieniam regulaminu dotyczącymi zbierania, przechowywania oraz przetwarzania danych.
Twoje zgłoszenie zostaje wysłane z adresu IP: 3.16.69.243 / ec2-3-16-69-243.us-east-2.compute.amazonaws.com
Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)